8000 Bitcoin-svindelofre får refusjon fra den amerikanske regulatoren

Den amerikanske føderale handelskommisjonen refunderer rundt 8000 ofre som tapte penger på å investere i to bitcoin-svindel. De falske ordningene lovet at investorer kunne forvandle sine kryptovaluta-betalinger på rundt $ 100 til $ 80 000 i månedlig inntekt.

Bitcoin Pyramid Schemes ‚Ofre får refusjon

Federal Trade Commission (FTC) har begynt å sende tilbakebetaling til ofre for to kryptovaluta-investeringssvindel: Bitcoin Funding Team og My7network.

I følge en kunngjøring fra FTC onsdag lovet de to ordningene „feilaktig at deltakerne kunne tjene store mengder penger ved å betale kryptovaluta som bitcoin eller litecoin for å registrere seg i ordningene.“ Imidlertid detaljerte FTC:

Bitcoin Funding Team og My7network var kjedehenvisningsordninger som var avhengig av rekruttering av nye mennesker for å tjene penger.

Faktisk klarte de fleste deltakere ikke å hente inn sine opprinnelige investeringer

FTC sender 7 964 refusjoner gjennom Paypal på til sammen mer enn $ 470 000 til ofre for de to ordningene som begynner 5. november. “Gjennomsnittlig refusjon er omtrent $ 59. Mottakere som får tilbakebetaling via Paypal, vil ha 30 dager på seg til å godta betalingen, ”presiserte FTC.

Arrangørene av de to ordningene – Thomas Dluca, Louis Gatto og Eric Pinkston – ble lagt ned i mars 2018. De hevdet at Bitcoin Funding Team „kunne gjøre en betaling på tilsvarende over $ 100 til $ 80 000 i månedlig inntekt,“ FTC forklarte og la til at de to ordningene var „kjedehenvisningsordninger – en type pyramidespill.“

FTC hevder at en fjerde tiltalte, Scott Chandler, promoterte Bitcoin Funding Team og et annet villedende rekrutteringsprogram for kryptovaluta kalt Jetcoin. Denne svindelen hevdet at investorer kunne doble investeringen på 50 dager, men FTC sier at „ordningen ikke klarte å oppfylle disse kravene og opphørte å operere innen to måneder etter lanseringen.“

De tiltalte brøt FTCs „lovens forbud mot villedende handlinger ved å fremstille kjedehenvisningsordningene som urettmessige muligheter for å tjene penger og ved å falske påstå at deltakerne kunne tjene betydelige inntekter ved å delta i de tre ordningene,“ forklarte det føderale byrået.