De cryptocurrency-markt was zojuist getuige van een XRP-walvis die een enorme hoeveelheid XRP-tokens voor een minimale vergoeding verplaatste.

Voor het eerst gemeld door crypto Twitter-bot Whale Alert, verplaatste de entiteit voor bijna $ 23 miljoen aan XRP-tokens. De gebruiker betaalde slechts een transactiekost van iets meer dan vijf dollar voor de enorme transactie.

XRP-walvis in beweging

Een anonieme XRP-walvis verplaatste 89.999.980 XRP-tokens van zijn portefeuilleadres naar cryptocurrency-exchange Coinbase. De transactie ter waarde van bijna $ 23 miljoen kostte de gebruiker slechts een minuutbedrag van $ 5,04 als transactiekosten.

Terwijl de Twitter-bot de transactie rapporteerde als een verplaatsing van een onbekende portemonnee naar een Coinbase-adres, laat de website van de bot zien dat de verplaatsing plaatsvond tussen twee wallets die eigendom zijn van dezelfde cryptocurrency-uitwisseling.

Whale Alert filtert cold storage-transacties van beurzen, wat betekent dat de XRP-walvis waarschijnlijk een investeerder is die activa verplaatst om ze op de open markt te verhandelen of ergens anders op te slaan. Als de eerste verklaring de reden is achter de verhuizing, zouden we op korte termijn een bearish effect op de prijs van XRP kunnen zien.

BTC- en ETH-walvissen zwermen ook over de markten

Bitcoin- en Ethereum-walvissen zwermen de afgelopen dagen over de markten. Een veelvoud aan grootschalige Bitcoin-transacties vond de afgelopen dag plaats, waarbij de grootste BTC met een waarde van meer dan $ 220 miljoen tussen twee anonieme wallets verplaatst.

De meeste walvistransacties waren tussen twee anonieme gebruikers of investeerders die activa uit cryptocurrency-uitwisselingen haalden. Dit is een optimistisch signaal, aangezien mensen die de activa willen verkopen, deze doorgaans op de beurs bewaren.

Ethereum-walvissen vertoonden daarentegen een beweging in de richting van uitwisselingen of DeFi-protocollen. Deze omvatten de grootste ETH-transactie die gisteren plaatsvond, waarbij meer dan $ 21 miljoen aan ETH naar Uniswap werd verplaatst.

Ondertussen heeft de Ethereum Foundation haar doel om 524.288 ETH ingezet te hebben nog ver verwijderd. Het contract heeft 50.849 ETH ontvangen, met nog bijna twee weken tot de deadline.